Soveltuuko Elastinen Laattalaasti lattialaattojen kiinnitykseen vanhan muovimaton päälle kuivassa tilassa kuten eteisessä?

Soveltuuko Elastinen Laattalaasti lattialaattojen kiinnitykseen vanhan muovimaton päälle kuivassa tilassa kuten eteisessä?

Vanha matto tulisi poistaa ja alusta tarkistaa. Muovimatto menettää pehmitinaineet vuosien saatossa ja tulee ns. koppuraksi eli sen kiinnittyvyys ei ole välttämättä täydellinen.

Joskus remonttikohteissa kuitenkin tehdään muovimaton päälle laatoituksia ja tämä on mahdollista tehdä Elastisella Laattalaastilla. Remonttimiesten käytännön vinkki on ollut vetää ohut kerros laastia tartunnaksi. Tartuntakerros vedetään lastan sileällä puolella ns. luita myöten ohueksi kalvoksi, joka kuivuu nopeasti ja antaa paremman tartunnan. Muovimatto on syytä pestä ensin Maalarinliuotinpesulla tai vastaavalla. Huolimatta siitä, että asennus on mahdollista toteuttaa tällä tavoin, emme voi antaa asennukselle takuuta, sillä sen toimivuus riippuu täysin vanhan maton pysymisestä kiinni alustassaan.

Helpotukseksi voimme todeta, että homma yleisesti ottaen toimii em. vinkeillä mutta tekijän vastuulle jää miettiä pinta-alan suuruutta ja vaivaa vanhan maton poistamisesta, sekä mahdollisen ongelman tullessa esille, sen kustannusvaikutuksia.