Puupintojen puhdistus ja hoito

Mikä käynnistää Sioon vaikutuksen?

Mikä käynnistää Sioon vaikutuksen? Kun pinta on kuivunut kaikkien kolmen kerroksen levityksen jälkeen (2 x Pohjustus + 1 x Suojaus) pinnan tulee olla kosketuksissa veteen, jotta silikoni muodostaa silica kideverkoston. Tämä kiteytys tekee lopulta pinnasta hopeanharmaan, sileän ja vahvan. Prosessi voi kestää useita kuukausia, riippuen sateen määrästä. Suosittelemme kastelemaan säältä suojassa olevat pinnan useita kertoja. Jos haluat nopeuttaa silica kiteiden muodostumista, voit käyttää har...

Mitä pinnalle pitää tehdä ennen käsittelyä?

Mitä pinnalle pitää tehdä ennen käsittelyä? Pinnan tulee olla puhdas. Uusi käsittelemätön puu voidaan käsitellä Sioo:lla heti. Vanhempi tai öljytty puu pitää puhdistaa. Voit puhdistaa pinnan paineilmapesurilla, terassipesulla tai lipeäkivellä. Huuhtele hyvin vedellä. Vaihtoehtoisesti, voit hioa koko terassin. Hyvin hoidetulle, käsittelemättömälle terassille riittää pesu terassipesulla. Pese ja huutele hyvin.

Miten levitän Sioon?

Miten levitän Sioon? Paras ja helpoin tapa käsin levittämiseen on käyttää leveää varrellista sivellintä. Lisää ainetta runsaasti ja levitä hyvin. Harjaa ylimääräinen neste pois. Uusissa projekteissa on myös mahdollista ostaa puuta, joka on käsitelty Sioo:lla tehtaalla.

Pinnalle satoi ennen kuin ehdin levittää Sioo Suojauksen, mitä teen?

Pinnalle satoi ennen kuin ehdin levittää Sioo Suojauksen, mitä teen? Sioo Pohjustus kestää kevyttä sadetta mutta se voi suodattua pois jos sade kestää yli 45 minuuttia tai sataa yli 5 mm. Tässä tapauksessa levitä uusi kerros Sioo Pohjustusta. Vähemmällä sateella, toisen levityskerran jälkeen levitä kevyesti uusi kerros Sioo Pohjustusta. Pitkän sateen jälkeen käsittele täysin uudestaan Sioo Pohjustuksella. Heti kun Sioo Suojaus on kuivunut (n. 45-60 minuuttia) sateella ei ole merkitystä...

Voiko Sioo:a käyttää kaikille puulajeille?

Voiko Sioo:a käyttää kaikille puulajeille? Kyllä!

Osa terassistani on peitetty. Miten saan terassille tasaisen värin?

Osa terassistani on peitetty. Miten saan terassille tasaisen värin? Osat, jotka ovat peitossa tai joihin sade ei pääse kestävät kauemmin harmaantua. Nämä osat voidaan kastella vedellä ja harjata prosessin nopeuttamiseksi. Toista useita kertoja. Sateelle altistuvien kohtien värin muuttuminen kestää yleensä vähintään 4-8 viikkoa, säästä riippuen.

Terassin pinta vihertää varjoisessa kulmassa. Miksi ja miten poistan sen?

Terassin pinta vihertää varjoisessa kulmassa. Miksi ja miten poistan sen? Sioo puunkäsittely muodostaa suojaavan ja likaa hylkivän kerroksen puun pinnalle. Kun pinta on märkä ja sen päälle tulee likaa, pieniä vihreitä tai mustia leväpisteitä voi alkaa kasvaa sen pinnalla. Mustat pisteet ovat yleensä likaa, joka voidaan harjata pois. Näitä kuitenkin ilmestyy Sioo käsitellylle pinnalle huomattavasti harvemmin. Levä ei pääse sisälle puuhun Sioo:n vaikutuksesta. Vihreä ja musta levä voivat kasv...

Terassillani on uima-allas, voinko käyttää Sioo:a?

Terassillani on uima-allas, voinko käyttää Sioo:a? Kyllä, Sioo:x on myrkytön ja erittäin luontoystävällinen.

Miten kauan Sioo käsittely kestää?

Miten kauan Sioo käsittely kestää? Jopa kymmenen vuotta vaakasuorilla pinnoilla ja jopa 15 vuotta pystysuorilla pinnoilla.

Voiko Sioo:a käyttää sisätiloissa tai jopa saunassa?

Voiko Sioo:a käyttää sisätiloissa tai jopa saunassa? Siooa voi käyttää sisätiloissa, koska tuote on ympäristöystävällinen ja vesiohenteinen. Tuote ei sisällä haitallisia aineita, joten sitä voi hyvin käyttää saunassa, koska kosteus ja kastelu onnistuu hyvin. Puun hopeanharmaan luonnonmukaisen pinnan saaminen vaatii useamman vedellä kastelukerran, koska harmaantumisprosessi ei käynnisty ilman kosteutta.Tärkeää on siis huomioida, että puun pinta vaatii kosteutta, joten käsittelyn voi joutua te...

Soveltuuko Woodcare.Guide puuöljyt lasitetun terassin lämpökäsitellyn puun käsittelyyn?

Soveltuuko Woodcare.Guide puuöljyt lasitetun terassin lämpökäsitellyn puun käsittelyyn? Woodcare.Guide puuöljyt sopivat hyvin lasitetun terassin lämpökäsitellyn puun käsittelyyn. Käyttäjän mieltymyksen mukaan kannattaa valita vesi- tai liuotinohenteinen öljy, molemmilla lopputulos onnistuu. Tuuletuksen avulla puuöljy kuivuu ja haju katoaa nopeammin.

Soveltuuko Sioo:x vanerille, kun laatikko joutuu sisäpuolelta sietämään vettä?

Soveltuuko Sioo:x vanerille, kun laatikko joutuu sisäpuolelta sietämään vettä? Sioo:x soveltuu vanerin käsittelyyn. Jos kyseessä on istutuslaatikko, niin huomioithan, että puuöljyllä ei ole elintarvikehyväksyntää, joten sen sisältämän homeenestoaineen vuoksi se ei saisi olla kosketuksissa elintarvikkeisiin. KESKENERÄINEN

Voinko käsitellä ison terassin useammassa osassa?

Voinko käsitellä ison terassin useammassa osassa? Jos käsittelet isoja alueita, kannattaa käsitellä lauta kerrallaan, jotta vältät käsittelyn jatkokohtien erottumisen.

Tuleeko puusta varmasti saman värinen kuin mallikappaleesta?

Tuleeko puusta varmasti saman värinen kuin mallikappaleesta? Puuöljyt ovat kuultavia, joten käsiteltävän pinnan lopullinen väri riippuu puulajista, puun kovuudesta ja alkuperäisestä värisävystä sekä käsittelykertojen määrästä. Tee koesively varmistuaksesi lopullisesta väristä.

Soveltuuko WOODCARE.GUIDE Puuöljy kasvulavoille?

Soveltuuko WOODCARE.GUIDE Puuöljy kasvulavoille? WOODCARE.GUIDE Puuöljyllä ei ole elintarvikehyväksyntää, joten emme suosittele sen käyttöä kasvulavojen sisäpinnoilla mutta kasvulavojen ulkopinnoille se soveltuu.

Puuöljyn värisävyistä ei löydy sopivaa sävyä, onko muita sävyjä saatavilla?

Puuöljyn värisävyistä ei löydy sopivaa sävyä, onko muita sävyjä saatavilla? Kirkas WOODCARE.GUIDE Puuöljy on sävytettävissä. Sävytystä voit kysyä maalikaupoista.

Olen aiemmin käsitellyt puun öljypohjaisella puuöljyllä, voinko laittaa WOODCARE.GUIDE Puuöljyä sen päälle?

Olen aiemmin käsitellyt puun öljypohjaisella puuöljyllä, voinko laittaa WOODCARE.GUIDE Puuöljyä sen päälle? Vesiliukoista WOODCARE.GUIDE puuöljyä voi laittaa myös öljypohjaisen puuöljyn päälle.

Muuttuuko puun väri uudelleen käsiteltäessä?

Muuttuuko puun väri uudelleen käsiteltäessä? Puun väri tummuu aina kun se käsitellään uudelleen värillisellä puuöljyllä. Jos et kuitenkaan halua tummentaa puun väriä entisestään voit myös käsitellä pinnan kirkkaalla puuöljyllä.

Miksi puuöljy irtosi sateella?

Miksi puuöljy irtosi sateella? Todennäköisesti puuöljyä on levitetty liian paksusti ja ylimääräistä ei ole pyyhitty pois. Tällöin öljy ei ole ehtinyt kuivumaan ennen vesisadetta. Toinen vaihtoehto on, että käsiteltävä puu on ollut kostea tai kyseessä on ollut tuore painekyllästetty puu.

Kuinka kauan avaamaton puuöljypurkki säilyy?

Kuinka kauan avaamaton puuöljypurkki säilyy? Vesiohenteinen puuöljy säilyy avaamattomassa purkissa 2-3 vuotta ja liuotinpohjainen vielä pidempään. Puuöljy säilytetään pimeässä ja viileässä +5 - +20°C. Avatun purkin säilyvyys on huomattavasti lyhyempi.

Voiko Sioo:a käyttää uudelle painekyllästetylle puulle?

Voiko Sioo:a käyttää uudelle painekyllästetylle puulle? Kyllä, mutta odota kunnes painekyllästetty puu on kuivunut, joka vie yleensä 1-2 kuukautta, olosuhteista riippuen. Pinnan tulisi näyttää ja tuntua kuivalta kun kosket siihen kädelläsi. Paras lopputulos saadaan kun painekyllästetty puu käsitellään ylivuotisena.

Voiko Sioo:a käyttää pohjamaalatulle puulle?

Voiko Sioo:a käyttää pohjamaalatulle puulle? Sioo ei sovellu pohjamaalatulle puulle.

Soveltuuko Sioo puuöljyn päälle?

Soveltuuko Sioo puuöljyn päälle? Sioo soveltuu puuöljyn päälle, kunhan puu puhdistetaan huolellisesti ennen käsittelyä sellaisella pesuaineella, joka poistaa vanhat puuöljyt. Jos kyseessä on värillinen öljy, oksien kohdat joutuu puhdistamaan/hiomaan, jotta värin saa niistä kokonaan pois.

Soveltuuko Sioo ainoaksi käsittelyksi puulle vai tarvitseeko se muita käsittelyjä kestääkseen sääolosuhteet?

Soveltuuko Sioo ainoaksi käsittelyksi puulle vai tarvitseeko se muita käsittelyjä kestääkseen sääolosuhteet? Sioo soveltuu ainoaksi käsittelyksi puulle eikä siis vaadi lisäksi muita aineita. Suomen olosuhteisiin tyypillistä homepilkkua ei juurikaan Sioolla käsiteltyihin pintoihin synny ja putsaaminen on huomattavasti helpompaa.

Pitääkö lähialueet suojata Sioo:lla käsitellessä?

Pitääkö lähialueet suojata Sioo:lla käsitellessä? Lasi, kivi, alumiini ja metallipinnat pitää suojata. Jos ainetta päätyy näille pinnoille, pyyhi ne suoraan kostealla rätillä (kannattaa pitää vettä ja rätti lähettyvillä).

Mitä jos puu vaurioituu, mitä teen?

Mitä jos puu vaurioituu, mitä teen? Kevyille pintavaurioille riittää jos lisäät Sioo:x Premium Pintasuojaa paikallisesti. Mikäli pinta on rikkoutunut, lisää sekä Sioo:x Premium Puunsuojaa, että Pintasuojaa paikallisesti. Pinnan tasainen harmaa väri palautuu muutaman kuukauden kuluttua.

Minkälainen säilyvyys on Sioo tuotteilla?

Minkälainen säilyvyys on Sioo tuotteilla? Sioon säilyvyys on hyvä, lämpimässä säilytettynä noin 10 vuotta. Purkeissa ei ole erikseen säilyvyysaikaa, sillä sitä ei tarvitse ilmoittaa, jos säilyvyysaika on yli 2 vuotta.

Millä maksutavoilla Sioo:x verkkokaupassa voi maksaa?

Millä maksutavoilla Sioo:x verkkokaupassa voi maksaa? Sioo:x verkkokaupassa käyvät PayPal sekä yleisimmät luottokortit.

Miksi terassin pinta on laikukas Sioo Suojauksella käsittelyn jälkeen?

Miksi terassin pinta on laikukas Sioo Suojauksella käsittelyn jälkeen? Kyllästysaineemme vaatii altistumisen sateelle ja kosteudelle, jotta siinä oleva silikoni aktivoituu. Silikoni on se mikä tekee pinnasta harmaan ja samettisen. Tämä tapahtuu n. 4-8 viikon kuluessa, säästä riippuen.